Tarieven en vergoedingen

Tarieven en vergoedingen

Tarieven en vergoeding

Vergoeding
Ik ben BIG-geregistreerd psychotherapeut wat betekent dat de behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Behandeling gestart in 2020 valt in de periode waarin ik over het algemeen zonder contracten werk. Er is alleen een contract met DSW en Zilveren Kruis voor behandelingen gestart in 2020.  Voor de overige zorgverzekeraars betekent dit dat u als client zelf de factuur ontvangt, deze indient en het factuurbedrag naar de praktijk overmaakt. Let op, alleen bij een restitutiepolis zal de zorgverzekeraar u het volledige factuurbedrag overmaken, wanneer u een naturapolis heeft, bent u zelf verantwoordelijk voor het niet-vergoede deel bij te betalen. U kunt hierover via de e-mail aanvullende informatie opvragen.

Behandeling gestart per januari 2021 valt onder gecontracteerde zorg. De factuur wordt direct bij de zorgverzekeraar ingediend.

Zelf betalen

U kunt uw redenen hebben om geen diagnose in uw medisch dossier te willen. Kosten per gesprek zijn 100 euro per sessie van 45 minuten.

Eigen risico

Het verplichte eigen risico algemene zorgkosten voor behandelingen in 2019 en in 2020 bedraagt maximaal 385 euro. Mocht dit nog niet besteed zijn aan andere zorgkosten in 2019, of voor nieuwe behandelingen in 2020, dan zal dit bedrag in rekening worden gebracht door uw zorgverzekeraar. Mocht u daarnaast een vrijwillig eigen risico hebben afgesproken met uw zorgverzekeraar dan dient u ook daarmee rekening te houden.

NB: Niet alle stoornissen worden vergoed vanuit de basisverzekering
Bijvoorbeeld aanpassingsstoornis, werk- en relatieproblematiek en een aantal andere stoornissen zijn uitgesloten van verzekerde GGZ-zorg. U moet behandeling hiervoor zelf betalen. Informeer altijd vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling vergoed wordt, dus voordat u begint aan het behandeltraject.